Gizlilik Politikası

Gizlilik politikamızı, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) kapsamındaki gereklilikler çerçevesinde https://bgnneyesem.com/ (BugünNeYesem) internet sitemize erişirken ve BugünNeYesem’i kullanırken, “Bugün Ne Yesem?”e sağlayacağınız kişisel verilerinizin korunması hakkında sizi aydınlatmak amacıyla oluşturduk.

BugünNeYesem’i ziyaret etmeniz ve kullanmanız durumunda otomatik olarak görüntülediğiniz sayfalar, ziyaret süreleriniz gibi log bilgileri, ip bilgileri, çerezler vasıtasıyla elde edilen bilgiler, konumunuz, tarayıcınızın tipi ve dili, cihazınızın modeli gibi verilerinizi anonim olarak ürün ve hizmetlerimizi sağlayabilmek için gereken süre boyunca saklıyoruz.

Kişisel verilerinizi, KVKK, 5651 sayılı internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanun, 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanunu, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu başta olmak üzere ilgili diğer mevzuat kapsamındaki yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla bu gizlilik politikası ve KVKK’ya uygun olacak şekilde işliyoruz.

Verilerinizi, Türkiye’de ve yurt dışında bulunan sistemlerimizde saklayabilir, ölçüm ve analiz ile reklam ve hedefleme konusunda destek aldığımız yerli ve yabancı 3. kişilerle size daha iyi ve daha kişiselleştirilmiş bir hizmet sunmak için anonim olarak paylaşabiliriz.

KVKK’nın 11. maddesi kapsamında info@bgnneyesem.com adresine, kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza veya şirketimize daha önce bildirilen ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinizi kullanmak suretiyle başvurabilirsiniz. Başvurunuzda yer alan talepler, talebin niteliğine göre en geç 30 gün içerisinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Başvurunuzda kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme, KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme, düzeltme, silinme ve yok etme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

BugünNeYesem’de bulunduğunuz süre boyunca tarayıcınıza çerezlerin ve buna benzer unsurların yerleştirilmesi söz konusu olabilir. Ayrıntılı bilgi için lütfen çerez politikamızı inceleyiniz. Gizlilik politikamızdan kaynaklanacak her türlü uyuşmazlığın çözümünde Türk Hukuku uygulanacaktır.

Gizlilik politikamızı, size herhangi bir bildirimde bulunmaksızın güncelleyebiliriz. Bu nedenle; gizlilik politikamızı belirli aralıklarla yeniden gözden geçirmenizi öneriyoruz.

Gizlilik Politikamız 22.10.2020 tarihinde güncellenmiştir.

 

 

Çerez Politikası

Çerez politikamız, gizlilik politikamızın bir parçasıdır.

Diğer birçok internet sitesinde olduğu gibi içerik ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sağlamak, trafiği analiz edebilmek ve internet sitemizi (kısaca “BugünNeYesem” olarak anılacaktır) nasıl kullandığınızı anlayabilmek için çerezler kullanıyoruz. Çerez politikamızı, size BugünNeYesem’de kullanılan çerezler ve bunlara ilişkin yapabileceğiniz seçimler hakkında bilgi sağlamak amacıyla oluşturduk.

BugünNeYesem’de bulunduğunuz süre boyunca ‘cookie’ olarak da adlandırılan çerezlerin ve buna benzer unsurların tarayıcınıza yerleştirilmesi söz konusu olabilir. Çerez ayarlarını değiştirmeden BugünNeYesem’i kullanmaya devam ederek çerez kullanımına izin vermektesiniz.

Çerez nedir?
Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcınıza yerleştirilen basit metin dosyalarından ibaret olup; kimlik ve başka özel bilgiler içermez. Çerezler, bu tür kişisel bilgiler içermemekle beraber, oturum bilgileri ve benzeri veriler anonim olarak saklanarak sizi tekrar tanımak ve benzeri hizmetler için kullanılabilir.

Hangi tür çerezleri kullanıyoruz?
BugünNeYesem’de “oturum çerezleri” ve “kalıcı çerezler” olarak iki tür çerez kullanıyoruz. Oturum çerezleri, BugünNeYesem’de dolaşırken geçici hafızada yer alan ancak internet tarayıcınızı kapattığınızda silinen çerezlerdir. Kalıcı çerezler ise belli bir tarihle ya da süreyle sınırlanmış olan bu tarih ya da süre sonunda kendiliğinden silinen veya tarafınızdan silinene kadar sabit diskinizde kalan çerezlerdir.

BugünNeYesem’de 3. şahıslar hangi tür çerezleri kullanılıyor?
Kendi çerezlerimize ek olarak 3. şahıs (“3. parti” olarak da anılacaktır) tedarikçi ve reklam ağları, sosyal medya platformları ile diğer iş ortaklarımız, sizin BugünNeYesem’i ve diğer internet sitelerini önceki ziyaretlerinize dayalı olarak reklam sunmak da dahil olmak üzere size daha iyi ve daha kişiselleştirilmiş hizmet sağlanması amacıyla tarayıcınıza çerez yerleştirebilirler. Bu 3. şahıslar ve kullandıkları çerezlere ilişkin bilgiler şöyledir:

* Google Analytics
Kalıcı, oturum ve 3. parti çerez türlerinin kullanılması aracılığıyla BugünNeYesem’in trafiği izlenerek ve raporlanarak kullanıcı deneyiminin daha iyi analiz edilmesi sağlanır.
Daha fazla bilgi için: http://www.google.com/policies/privacy/
Bu çerezlerden vazgeçmek için: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

* Diğer platformlar
Kalıcı, oturum ve 3. parti çerez türleri kullanılarak çevrim içi deneyiminizi iyileştirmek için internet üzerinde geçirdiğiniz zaman ve alışkanlıklarınız analiz ederek reklamların ilgi alanlarınıza göre gösterilmesi sağlanır. (Yukarıda verilen 3. şahıslara ait linkler aracılığıyla ulaşacağınız içeriklerin güvenilirliğine ilişkin sorumluluğumuz bulunmamaktadır.)

BugünNeYesem’de çerezler hangi amaçlarla kullanılıyor?
BugünNeYesem’de çerezler, genel olarak size daha iyi ve daha kişiselleştirilmiş hizmet sağlamak ve BugünNeYesem’i geliştirmemize yardımcı olması amacıyla kullanılıyor olup, bu çerezler sayesinde aşağıdaki hedefler gerçekleştirilebiliyor.

  • BugünNeYesem’e döndüğünüzde sizi tanımak
  • İçeriğimizi geliştirmek
  • Sosyal medya özellikleri sağlamak
  • BugünNeYesem’in trafiğini analiz etmek
  • BugünNeYesem’i nasıl kullandığınızı anlamak
  • Reklamlar için hedeflenen kitleye erişilerek sizin kendi ilgi alanlarınıza uygun reklamlar görmenizi ve aynı reklamları tekrar tekrar görmemenizi sağlamak

Çerezleri nasıl yönetebilir veya silebilirsiniz?
Çerezleri, tarayıcınız buna imkan sunuyorsa tarayıcı ayarlarını düzenleyerek yönetebilirsiniz. Bu şekilde tüm çerezleri reddedebilir, sabit diskinize bir çerez kaydedilmeden önce uyarılabilir, sadece belirlediğiniz internet sitelerinin çerezlerini kabul edebilir, önceden kabul ettiğiniz çerezleri devre dışı bırakabilir ya da silebilirsiniz.

BugünNeYesem’de yer alan çerezleri reddetmeniz durumunda BugünNeYesem’de yer alan özellik ve fonksiyonların bir kısmını kullanamayabilirsiniz.

BugünNeYesem’e farklı tarayıcılardan ve/veya cihazlardan erişiyorsanız, bu tarayıcı ve cihazların her birinin çerez ayarlarının seçiminize uygunluğunu kontrol etmelisiniz.

Çerez politikamızı, size herhangi bir bildirimde bulunmaksızın güncelleyebiliriz. Bu nedenle; çerez politikamızı belirli aralıklarla yeniden gözden geçirmeniz önerilmektedir.

Çerez Politikamız 22.10.2020 tarihinde güncellenmiştir.