Son zamanlarda çıkış yapan mekanlardan biri Eaters’daydık. Göktürk’te şık dekorasyonu ile hemen gözünüze çarpacaktır. İç mekan dekorasyonu da dışı kadar görkemli ve sevimli. Restoranta ait özel menüleri seçmeyi daha çok sevdiğimizden Eaters Lokum Burger’ini denedik. Fiyatı 26 TL. İçerisinde diğer hamburgerlerden farklı olarak köfte yerine dana lokum eti olan bu hamburgeri çok sevdik. Porsiyonu biraz küçük ve içerisindeki malzemeler zayıf olsa da et çok lezzetli ve adı gibi yumuşacıktı. En çok da yanında servis edilen elma dilim patateslere bayıldık. Mekanın ambiyansı çok hoştu ama gitmeden kafanızda fazla büyütmemenizi öneririz. Biz biraz reklamlardan etkilenmiş olacağız ki küçük hayal kırıklığına uğradık. Çalışanların ne menüye ne de pişen yemeğe hakim olmamaları da bu restoranta yakıştıramadığımız bir şey oldu. Menülerini yeni değiştirdikleri için olduğunu düşünüyoruz. Tatlı olarak kesinlikle portakallı mud pie denenmeli.

göktürkte ne yenir

Eaters Lokum Burger’ın dışında Maraş Usulü Piliç’ini de denedik. Menüde aromatik Maraş usulü yoğurtla marine edildiği yazılan piliç soğuk servis edildi. En çok yanında servis edilen firik pilavına bayıldık. Bu tabağa kesinlikle garnitür lazım diye düşünmeden edemedik. Mekanı tatlı konusunda daha başarılı bulduk. Tatlı olarak kesinlikle portakallı mud pie denemeli.

eaters-göktürk

Mud pie, yoğun çikolatalı olduğu için biraz ağır gelebilir ama kesinlikle denemenizde fayda var. Dondurması yakışmış. Fiyatı 14 TL. Çikolata krizlerine birebir.

eaters-göktürk-mudpie

Tatlılarından birde orman meyveli cheesecake denemek istedik. Cheesecake çok hafif ve bulut gibi yumuşacıktı. Genelde kalıp gibi olan cheesecakeleri sevmeyenlerdenseniz denemelisiniz. Üzerindeki sos yerine gerçek meyveler veya reçel kullansalar çok daha güzel olacağını düşünüyoruz. Hafif bir tatlı yemek isterseniz gözünüz kapalı sipariş edebilirsiniz. Uzun zamandır yediğimiz en güzel cheesecaketi diyebiliriz.

orman meyveli cheesecake-eaters-göktürk

Adres: Göktürk Merkez Mh. Istanbul Cd. Gökmahal Is Merkezi. No:28 Eyüp/İst. (İstanbul Caddesi), 34075 İstanbul

Telefon: (0212) 322 4244